Наистина свободен пазар в София (Видео)

DSCN2515-1024x768Наистина свободен пазар – Алтернатива на консуматорската култура. БЕЗ ПАРИ! БЕЗ БАРТЕР! БЕЗ ТЪРГОВИЯ! Първата акция на софийската инициатива „Бъди промяната!“

„Бъди промяната!“ е софийската част от националната мрежа от хоризонтални структури, която се роди след масовите протести в страната.

Имате ненужни,но все още използваеми вещи?Старите ви дрехи,книги,играчки събират прах?Дома ви е пълен с излишни предмети? На безплатният пазар можете да споделите ненужните си вещи (дрехи, играчки, книги и т.н.), знания, идеи, умения и усмивки помежду си, без каквато и да е било печалба. Всеки е поканен да дойде, да сподели и вземе каквото си хареса! Защото има за всички! Защото ненужното за теб е съкровище за някой друг!

Безплатният пазар се роди поради все по-нарастващата бедност на хората и още по-нарастващата нужда от солидарност. Той е протест срещу водената социална политика в България и света, срещу ограбването на народа. Живеем в тежки времена,но дори и сега ние намираме за нужно да не се крием по домовете си ,а да покажем гражданската си позиция по най-сърдечния възможен начин!

Тази проява не е просто благотворителност. Тя цели да насърчи у самите нас желанието за комуникация и социализиране, да покаже, че един друг свят е възможен, че има алтернативи , осъществими още днес; да се изградят междучовешки отношения, базирани на сътрудничество и взаимопомощ, където парите не управляват и хората са нещо повече от консуматори!

Вещите, които остават от наистина свободните пазари на открито в София се носят в Социален център Аделанте, където има постоянно действащ безплатен пазар.

Повече за същността на Наистина свободния пазар може да прочетете тук.

От тази страница може да получите информация за предстоящи събития в България.

Бъди промяната!: https://www.facebook.com/groups/567430176620620/

РАЗПРОСТРАНЕТЕ ПОСЛАНИЕТО! БЪДЕТЕ ПОСЛАНИЕТО!

bezplaten pazar sofiqбезплатен пазар Софиянаистина свободен пазарbezplaten pazar267-900x670268-900x670really free marketнаистина свободен пазарнаистина свободен пазарсвободен пазар

Реклами

Едно мнение за “Наистина свободен пазар в София (Видео)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s