За нас

Ние сме група от автономни индивиди без лидери и йерархична организация. Всички сме лидери в едно хоризонтално движение за пряка демокрация. Искаме да изградим общност, базирана на автономност, самоуправление, доброволно сдружение и взаимопомощ. Искаме да преоткрием красотата на публичните асамблеи и да съживим духа на взаимност и общност.

Равенство и справедливост, взаимопомощ и сътрудничество, свобода и независимост, самоуправление и участие, толерантност и многообразие, хармония и равновесие.

Чрез този блог целим разпространението на идеите и принципите на пряката демокрация и автономията в България.

За връзка: nedovolnite@gmail.com

Реклами

3 мнения за “За нас

 1. Подходът, КЪМ СЪСТАВЯНЕ НА ‘ПЪТНА КАРТА’ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ Й, предлагам да е основан на здравомислещ анализ на ФАКТИТЕ и от тях синтезиране на ЛОГИКА, чието следване би довело до НЕОБХОДИМА И ЖЕЛАНА ПРОМЯНА във ФУНКЦИОНИРАНЕТО И УСТРОЙСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ за да се реализира целta: Да си ‘върнем’ Държавата, като я превърнем в гарант за равноправен достъп до националните ресурси и до възможности за развитие на всеки един и всички нас, в стремежа ни да живеем достоен и щастлив живот в Родината, в населеното място, на работното място, в парка, в квартала, в дома ни!

  Ако отговорим на следните въпроси, НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МИСЛЕЙКИ ЗА ИНТЕРЕСА НА МАЛКА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, а след информационен АНАЛИЗ, т.е. основан на действителните факти, не на тяхната субективна интерпретация:

  1. Какви са ФАКТИТЕ относно ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ на България и нейните граждани в момента?

  2. Каква е ЛОГИКАТА, довела обективната действителност до сегашното й фактическо състояние?

  3. Коя приложима ЛОГИКА БИ ДОВЕЛА ДО УСТОЙЧИВО ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО, РЕАЛИЗИРАЩO ПОСТАВЕНАТА ПО ГОРЕ ЦЕЛ?

  4. Каква промяна НА ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО е възможна и КАКВА СМЕ В СЪСТОЯНИЕ да осъществим като ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО? Какво НОВО СЪСТОЯНИЕ НА ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ще доведе до равноправни възможности за развитие и регенериране на по-стойностен и щастлив живот на ГРАЖДАНИТЕ в Република България?

  Това са въпроси НЕ за един милион долара, а за личен принос, плод на не лек интелектуален труд, който всеки един от нас би трябвало да може да изиска от себе си за да имаме основание да очакваме така желаната промяна в обществените взаимоотношения и на качеството и количеството на живота ни в Република България!

  Пътят до положителна промяна, основана на естествения стремеж на всички ни за смислен и щастлив живот в Родината ни, е дълъг и труден и никой не може да го извърви сам. Направете и Вие Вашата следваща крачка по този общ път! Отправям този апел към Вас: дайте Вашия принос, по Вашия начин, с Вашата формулировка на идеи и цели, аргументи, въпроси и ОТГОВОРИ, за да формулираме заедно ОБЩИЯ ЗНАМЕНАТЕЛ, който ще обедини нацията ни под ЗНАМЕТО на БЪЛГАРИЯ.

  ‘Променяй Света и Започни от Себе си!!!’ – отнася се и за нас и за България!

  Ще се радвам на обратна връзка и ползотворна кореспонденция с всеки от Вас. Вярвам връзките, които имате помежду си във и извън интернет, формалните сдружения и неформални другарства, са в основата на органичната тъкан, от която се нуждае организмът на България за да регенерира здравословни обществени взаимоотношения, които да ни върнат и усещането и действителността на достоен и щастлив живот за всеки един и всички нас в Родината, в населеното място, на работното място, в парка, в квартала, в дома ни!

  С приятелски поздрав!

  Петър Кирязов, 58, Варна, pkirjazov@gmail.com.

  П.П. Готов съм да споделя моя личен принос с всеки, който е готов да сподели неговия!

 2. В Швейцария е пряка демокрация. Искаме и ние като тях….референдуми…референдуми…референдуми….За всичко да ни питат.

 3. Kofti malko, che nyamate mail, iskah da vi pratya edna statiya za demokraciyata i jerebiya. Moje swshto da se vidi na Indymediya: http://bulgaria.indymedia.org/article/42182 , obache ako dadete edin mail shte vi ya pratya kato dokument. Radostno e, che e pomestena i glava po vwprosa v krigata za Demokraciyata na 21 vek, kakto i poyavata na filma v dokumentalni, ala izglejda ideyata za jrebiya oshte ne e dobre poznata, a tova e edin ot poleznite mehanizmi, koito mogat da pozvolyat na asambleite da organizirat upravlenieto, zashtoto organizaciyata e neshto mnogo konkretno i ne e dostyatwchno samo da se mechtae za asambleite, a i kakvi sa sredstvata, sechivata, instrumentite, koito mogat da pozvolyat na tezi asamblei da organizirat upravlenieto si chrez demokraciya. I edin ot otgovorite e imenno jrebiyat. Taka che, ochakvam maila vi, za da vi pratya statiyata za publikuvane, taka che da se podhranva i obogatyava debata.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s